• 8

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jeo je samo ZDRAVU HRANU dva meseca, a onda mu je lekar saopštio UŽASNE vesti (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj čovek je iz ishrane izbacio sve slatkiše i živeo isključivo na zdravim namirnicama. Nije mogao da veruje kad je, uprkos svemu, počeo da se goji. Evo šta mu je lekar rekao

  • 8

Zdrava ishrana bez šećera koštala je zdravlja Dejmona Gejma, reditelja dokumentarnog filma "That Sugar Film" u kojem je beležio detalje takve ishrane.

Na osnovu izgleda vašeg lica može se videti da li vam šteti ALKOHOL, GLUTEN ili MLEKO

Nakon dva meseca konzumiranja samo hrane koja je deklarisana kao zdrava - raznih šejkova, voćnih jogurta, žitarica, musli pločica, voćnih sokova, sportskih napitaka i samo onih šećera koji se u njima nalaze, lekar ga je upozorio da prestane.

Naime, požalio mu se da ima nagle promene raspoloženja i da se goji, iako je na dijeti, pa je ispričao na kakvom je režimu ishrane.

Lekar mu je već nakon tri nedelje rekao da je kod njega počela da se razvija bolest masne jetre što vodi ka disfunkciji tog organa. Takođe, mentalno stanje bilo mu je sve nestabilnije.

Printskrin: YouTube/That Sugar Film Printskrin: YouTube/That Sugar Film

- Ne razumem, iz ishrane sam izbacio sva gazirana pića, sladoled i slatkiše. Svi šećeri koje sam jeo bili su u toj zdravoj hrani i pićima koje roditelji inače daju svojoj deci. Ne kažem da iz ishrane treba u potpunosti izbaciti šećere, već želim da upozorim na one skrivene, kao u hrani koju reklamiraju kao zdravu - požalio se Dejmon koji je ovaj eksperiment sa ishranom odlučio da napravi motivisan dokumentarcem Morgana Sparloka "Super size me" u kojem on neko vreme nije jeo ništa osim brze hrane, piše Independent.

Pogledajte zvanični trejler tog dokumentarca:

- Najgore je što takvu hranu roditelji daju svojoj deci jer su uvereni da je zdrava. Šećera sad ima u 80 odsto prerađene hrane koju jedemo, a on je povezan s razvojem kardiovaskularnih bolesti koje su jedan od vodećih uzroka smrti, kao i razvojem dijabetesa tipa 2 - upozorava Dejmon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Bre

    14. novembar 2015. | 11:27

    Ako na toj zdravoj hrani nema bar malo zemlje onda zdrava nije

    Podelite komentar

  • Перагеније

    14. novembar 2015. | 15:07

    Не бркајмо појмове: ово је здрава храна за англосексе! Права ЗДРАВА храна је стварно здрава.

    Podelite komentar

  • saw

    15. novembar 2015. | 11:47

    ovaj nije ni prosao pored zdrave hrane

    Podelite komentar