OVAJ LEPOTAN IMA SVOJU CENU: Pozliće vam od cifre potrebne za njega! (FOTO)

Dragi kamen nazvan "jubilarni rubin" je jedan od više od 250 predivnih komada nakita koji će biti na prodaju u aukcijskoj kući "Kristi", 20. aprila

  • 2

Jedinstveni prsten od burmanskog rubina i dijamanata dostići će cenu od bar 15 miliona dolara kada bude ponuđen na aukciji u Njujorku sledećeg meseca.

Dragi kamen nazvan "jubilarni rubin" je jedan među 250 predivnih komada nakita koji će biti na prodaju u aukcijskoj kući "Kristi", 20. aprila. Uz prelepi rubin drugi artikli biće retki dijamanti iz "Kartijea", "Grafa", "Davida Veba", "Herija Vinstona"...

Neki od skupocenih komada potiču iz zaostavštine filantropa Kerol Pitri, koja je preminula prošle godine u devedesetoj godini, kao i komadi nekoliko drugih čuvenih američkih porodica.

OVAJ LEPOTAN ODUZIMA DAH: Ako ste se pitali KAKO IZGLEDA najskuplji i najlepši plavi dijamant, evo odgovora (FOTO)

"Jubilarni rubin" ima 15,99 karata je najpounatiji burmanski rubin koji će biti ponuđen na aukciji u Sjedinjenim Državama za više od dve decenije. Poslednji je bio dragi kamen sa 16,20 karata prodat u oktobru 1990. godine u "Kristiju". kamenn je optočen zlatom i dijamantima i opisan kao "retkost u svojoj izuzetnoj veličini, boji i kvalitetu".

Pogledajte kako se VERENIČKI PRSTEN menjao kroz vreme (VIDEO)

Burmanski rubini su među najpoželjnijima na svetu - i stoga vrlo skupi - poznati po svojoj intenzivnoj boji koja se stvara delimično kao rezultat visokog nivoa hromijuma u zemlji. Ta određena crvena boja u burmanski rubinima naziva se "crvena kao golubija krv".

Ako budete nosili ovaj DRAGI KAMEN bićete PUNI PARA! Saznajte koji je dragulj pravi za vas


Kvalitetni burmanski rubini sa više od 15 karata su apsolutna retkost u svetu obojenog dragog kamenja. Rekordna cena od 18,3 miliona dolara postignuta je za 15,04 karatni rubin na aukciji u Hong Kongu u decembru 2015. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA