Ova tri super ukusna novogodišnja jela možete da napravite od onoga što imate u frižideru - i to za manje od 1.000 dinara

Ko kaže da vam je za novogodišnju trpezu potrebno mnogo para? Pogledajte naš meni koji možete bukvalno da spremite za 1.000 dinara, a da oduševite i ukućane i goste

  • 0

Da biste sa porodicom uživali u svečanoj novogodišnjoj večeri, ne morate da ostavite u hipermarketu pola plate. Neobičnu i ukusnu svečanu trpezu možete pripremiti od najobičnijih namirnica koje sigurno u kući imate uvek i biti zvezda vaše porodične kuhinje.

Zaboravite na kolače i prasetinu, imamo novu zvezdu praznične trpeze koja će oduševiti sve gurmane

NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA PALAČINKE: Samo tri sastojka, minimum kalorija!

Mafini preliveni jajetom

Foto-ilustracija: Pixabay Foto-ilustracija: Pixabay

- 10 jaja

- 2 dl kiselog mleka

- 1 dl ulja

- 18 kašika brašna

- 1 prašak za pecivo

- 200 g seckane slanine

Priprema:

Umutite četiri jajeta i lagano mešajući dodajte kiselo mleko, ulje i brašno koje ste pomešali s praškom za pecivo. Dodajte seckanu slaninu, sipajte u kalupe za mafine i pecite 30-35 minuta na 180 stepeni. Pred kraj pečenja razbijte po jedno jaje na svaki mafin i zapecite još nekoliko minuta.

Kiseli kupus sa mesom

Foto-ilustracija: Pixabay.com  Foto-ilustracija: Pixabay.com

- slaninica ili dimljena kolenica ili sveža svinjetina ili tanke kobasice (šta god da imate, a možete da stavite i sve zajedno)

- 1 kašika putera ili svinjske masti

- 700 g oceđenog kiselog kupusa

- 2 lista lovora

- 1 kašika kima u zrnu.

Priprema:

Kašiku maslaca ili masti zagrejte u dubljem tiganju, pa ispržite kobasice ili meso po izboru. Povremeno mešajte da ne zagori. Kiseli kupus ocedite i stavite ga da se kuva 12 minuta sa malo vode, listovima lovora i kimom. Izvadite lovor, pa onda kupus rasporedite po tanjirima. Na svaki tanjir stavite po par kobasica ili mesa, pa poslužite uz crni hleb, a po želji i sa malo peršuna i ruzmarina.

Palačinke s krem bananicama

Foto-ilustracija: Pixabay

Foto-ilustracija: Pixabay

- 6 palačinki

- 12 krem bananica ilki šest običnih banana

- 1 l mleka

- 12 kašika gustina

- 8 kašika šećera

- 200 g margarina

Priprema:

Ispecite najpre palačinke po vašoj uobičajenoj recepturi. Zatim pripemite fil na sledeći način: 800 ml mleka zagrejte do ključanja, a u međuvremenu u 200 ml mleka razmutiti šećer i gustin, pa tu smesu sipajte u provrelo mleko i kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Prohladite, pa dodajte 200 g umućenog margarina, a zatim dobro ohladite. Premažite svaku palačinku filom, a uz jednu ivicu stavite po dve čokoladne bananice ili obične banane. Urolajte, a odozgo ukrasite čokoladom rastopljenom u slatkoj pavlaci.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA