Vreme čitanja: oko 1 min.
Isprobajte tradicionalnu srpsku pitu sa jabukama koja se pravi za Petrovdan
Vreme čitanja: oko 1 min.
Prste da poližeš!
Pita koja se pravi od jabuka petrovača služi se na veliki srpski praznik Petrovdan koji se obeležava 12. jula. Naravno da možete koristiti i druge sorte jabuka, a siguni smo da će te ukusom ovog srpskog tradicionalnog slatkiša biti oduševljeni...
Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
1,5 kg jabuka
cimet
šećer
griz
ulje
Priprema:
Za početak jabuke očistiti i izrendati. Uzimati po 3 kore. Svaku kore poprskati sa malo ulja i posuti sa malo šećera, u zavisnosti od toga da li volite slađe.
Na treću koru staviti rendane jabuke, malo ih poprskati sa uljem, posuti sa malo cimeta, jednom kašikom griza i 2 pune kašike šećera. Uviti u jufku i staviti u podmazan pleh. Zatim nožem iseći parčiće, premazati uljem i staviti da se peče na 200-220C.
(Telegraf.rs/Astal.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.