• 11

"Sirotinjsko" jelo koje je Dragan Nikolić obožavao da pravi, naravno, uz pivo (RECEPT)

Neka jela su tako jednostavna, a toliko ukusna da ih ništa drugo ne može zameniti

  • 11

Legendarni srpski glumac Dragan Nikolić bio je veliki gurman, ali nije se previše motao po kuhinji.

Jednom prilikom je sam rekao da zna dobro da napravi palačinke, ali i da spremi morsku i rečnu ribu.

- Zimi volim krompir iz rerne isečen na pola sa kajmakom, slaninom i pivom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš mašinu - rekao je tada slavni Gaga.

Ovako spremljen krompir je u nekim mestima poznat kao "pole" ili "polutke", a recept je više nego jednostavan.

krompir

foto: pixabay.com

Sastojci:

Krompir

Kajmak

Slaninica

So

Priprema:

Nekoliko krompira (po želji) dobro operite i bez guljenja kore ga isecite na pola po dužini.

Poslažite krompir tako da je zaobljeni deo na dnu pleha.

Dobro posolite i pecite 10 minuta u rerni.

Nakon toga stavite slaninicu na polovine krompira i malo kajmaka, tek da pusti sok.

Nastavite sa pečenjem. Onda kada korica požuti slobodno ga izvadite iz rerne.

Kada poslužite krompir dodajte malo kajmaka da ulepšate ukus koji je slaninica ispustila.

I, naravno, ne zaboravite pivo!

Prijatno!

VIDEO: Ovaj rolat od piletine i slanine baca najizbirljivije goste u trans

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Pop

    Sirotinjska hrana je najzdravija

  • Čika Jova

    Gaga je znao šta jede, lako, preukusno, brzo se sprema. Još i pivo.

  • 🛒

    Pa sta NIJE ima sta da jede.🍔🎂🍪🥒🥦🍉

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima