• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nada Blam sjajno kuva i slatko i slano, ali najviše se raduje specijalitetu koji pravi sa unukom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednako je vešta u pripremanju slanih i slatkih jela, ali jedan specijalitet priprema s posebnim užitkom

  • 1
kuhinja, recepti, šareni kuglof, Nada Blam Foto-ilustracija: Telegraf, Pixabay

O gasto umeću glumice Nade Blam priča se i van okvira njene branše. Svakome ko je probao makar jedno jelo iz njene kulinarske radionice, jasno je da podjednako dobro kuva kao što glumi.

Jednako je vešta u pripremanju slanih i slatkih jela, ali jedan specijalitet priprema s posebnim užitkom.

Reč je o šarenom kuglofu koji isključivo pravi kada joj u posetu dođe unuka Lina...

cokolada Foto: Pixabay.com

Šareni kuglof sa komadićima čokolade

Namirnice:

- 4 jajeta,

- 1 čaša jogurta,

- 1,5 čaša (od jogurta) šećera,

- 1 čaša (od jogurta) ulja,

- 3 čaše (od jogurta) brašna,

- 1 prašak za pecivo,

- 100 g čokoladnih komadića,

- 2 kašike kakaoa,

- malo margarina

Glazura: 

- 100 g bele čokolade,

- 100 g crne cokolade

Priprema: Umutiti prvo belanca, pa dodati žumanca i jogurt. Dodati ulje, umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i šećerom. Sve lepo sjediniti i dodati komadiće čokolade. Masu podeliti na dva dela i u drugi dodati kakao i promešati. Kalup za kuglof dobro premazati margarinom, pa sipati naizmenično po dve kašike bele mase, i po dve kašike crne mase, dok se ne istroši. Peći na 200C oko 35- 50 minuta (proveriti dugačkom čačkalicom ili štapićem da li se smesa ispekla). Kada se kuglof ispeče, prevrnute ga i ostaviti da se malo ohladi, lakše će spasti sa kalupa.

Glazura: Posebno istopiti belu i crnu čokoladu na pari. Zatim naizmenično prelivati kuglof.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Тодорић

    7. septembar 2019. | 15:10

    А ја се радујем што се није много променила.

    Podelite komentar