Genijalni trik profesionalnog kuvara: Od sada ćete jaja na oko spremati samo ovako
Australijski kuvar Ričard Korniš ima jedan super trik za pripremu savršenih jaja na oko
Tajna se krije u papiru za pečenje koji prečava da se jaja zalepe za tiganj.
- U tiganj postavite papir za pečenje i ukljućite ringlu na srednju jačinu. Kada se zagreje, dodajte komadić maslaca ili kap maslinovog ulja na papir, a potom jaja razbijte direktno na papir. Sve prekrijte poklopcem kako bi se toplota zadržala u tiganju -, objasnio je Ričard.
Jaja spremljena na ovaj način će biti savršeno ukusna. Ujedno, ne postoji mogućnost da vaš tiganj zagori tako da će biti dovoljno da ga kasnije operete toplom vodom i sapunicom.
U slučaju da više volite gurmansku hranu, jaja možete da pripremate i sa slaninom.
Ričard ima odličan predlog za pripremu. Dovoljno je da prvo u tiganju propržite slaninu, a potom iskoristite masnoću za prženje jaja.
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Yov Xov
Pa jel moguće da i tu ima neka tajna
Zoki
E necu na papir, 'oću na mas' i nek prsti na sve strane
Гидри
Открио сланиницу, па ови су прсли тотално...