• 0

Žuta supa sa rezancima i poširanim jajima: Vaša doza vitamina u borbi protiv gripa

Supa koja bi barem 3 puta nedeljno trebalo da se nađe na vašoj trpezi

  • 0

Neverovatno zdrava, ali i bogata tzv. žuta supa je definitivno nešto što bi trebalo da konzumirate ove zime.  Evo i kako se pravi:

Sastojci za 4 osobe:

400gr pilećeg filea isečenog na kockice

1 šargarepa izrezana na kockice

1 praziluk u kolutovima

1 luk iseckan na sitne kockice

1 češnjak belog luka

1 kašika svežeg timijana

100 grama rezanaca

1,5 litra vode sa kocke pileće supe

4 jaja

Sok od 2 limuna

130ml limuna

1 supena kašika sirćeta

1 šolja belog vina

So biber

Priprema:

Sipajte malo vode, maslinovo ulje, piletinu i povrće u šerpu i kuvajte.

Dodajte vino, kockice za supu i kuvajte još 13 do 15 minuta.

U drugu šerpu sa vrelom vodom (kuvajte na slabijoj vatri) dodajte sirće i so, pa lagano razbijajte jedno po jedno jaje. Pre nego što razbijete jaje kašikom ili varjačom promešajte vodu, tako da se u sredini napravi vrtlog. Razbijte jaje i sipajte ga direktno u vrtlog. Kašikom sprečite belance da se odvoji od žumanceta, ali vodite računa da se jaje ne rasturi. Nakon nekoliko minuta (2-3), kada vidite da se belance dovoljno skuvalo, izvadite jaje iz vode.

U supu dodajte majčinu dušicu i limunov sok.

Poslužite supu i dodajte jaje, so i biber i u sredini, pa prelijte maslinovim uljem. Možete dodati i malo krutona po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima