• 0

Žuta supa sa rezancima i poširanim jajima: Vaša doza vitamina u borbi protiv gripa

Supa koja bi barem 3 puta nedeljno trebalo da se nađe na vašoj trpezi

  • 0

Neverovatno zdrava, ali i bogata tzv. žuta supa je definitivno nešto što bi trebalo da konzumirate ove zime.  Evo i kako se pravi:

Sastojci za 4 osobe:

400gr pilećeg filea isečenog na kockice

1 šargarepa izrezana na kockice

1 praziluk u kolutovima

1 luk iseckan na sitne kockice

1 češnjak belog luka

1 kašika svežeg timijana

100 grama rezanaca

1,5 litra vode sa kocke pileće supe

4 jaja

Sok od 2 limuna

130ml limuna

1 supena kašika sirćeta

1 šolja belog vina

So biber

Priprema:

Sipajte malo vode, maslinovo ulje, piletinu i povrće u šerpu i kuvajte.

Dodajte vino, kockice za supu i kuvajte još 13 do 15 minuta.

U drugu šerpu sa vrelom vodom (kuvajte na slabijoj vatri) dodajte sirće i so, pa lagano razbijajte jedno po jedno jaje. Pre nego što razbijete jaje kašikom ili varjačom promešajte vodu, tako da se u sredini napravi vrtlog. Razbijte jaje i sipajte ga direktno u vrtlog. Kašikom sprečite belance da se odvoji od žumanceta, ali vodite računa da se jaje ne rasturi. Nakon nekoliko minuta (2-3), kada vidite da se belance dovoljno skuvalo, izvadite jaje iz vode.

U supu dodajte majčinu dušicu i limunov sok.

Poslužite supu i dodajte jaje, so i biber i u sredini, pa prelijte maslinovim uljem. Možete dodati i malo krutona po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima