≫ 

"Jela sam supu od kostiju sedam dana, a čudesne promene koje sam osetila su me ostavile bez teksta"

Zdravstvene prednosti domaće supice daleko su poznate, ali ipak je ne jedemo dovoljno

  • 4

Za supu skuvanu od kostiju mnogi doktori kažu da leči mnoge bolesti, ali i pomaže pri ozdravljenju.

Pored toga što daje energiju, poboljšava rad creva i san, supica od kostiju sa povrćem može da vam pomogne u mršavljenju. Zato sam pokušala nedelju dana da uz konzumiranje druge tečnosti jedem samo supu i evo šta se desilo s mojim telom:

Za početak sam skuvala veliki lonac supe od junećih kostiju u koju sam dodala šargarepe, krompir, luk, paškanat i listove peršuna. Ova dijeta podrazumevala je supu za doručak, ručak i večeru.

Prvi dan

KUVANJE, SUPA Pixabay.com

Prvo jutro dijete počela sam sa čašom limunade i vode, a nakon toga činijom supe.

Do ručka sam pila ponovo dosta vode kako bi dočekala ponovo tanjir supe. Večera mi je bila oko 18h kada sam pojela činiju supe uz dosta povrća iz iste.

Drugi dan je protekao isto kao i prvi što se jelovnika tiče, a osećala sam se poletno i zadovoljno što sam izgurala dva dana bez grickalica, kafe i gaziranih pića. Osećala sam kao da mi se telo čisti.

Treći dan je bio nešto lakši jer sam za doručak dodala jedno jaje, malo mladog sira i integralnog hleba. Za ručak sam uz supu dodala i meso i pirinač uz zelenu salatu, a večeru sam ostavila rezevisanu samo za supicu. Sada sam bila još zadovoljnija jer mi je stomak bio pun, a osećala sam se energično.

Četvrti dan je bio isti kao i treći. Pila sam dosta tečnosti i osetila sam kao da mi se metabolizam vraća u normalu. Pucala sam od energije.

dijeta, bolnička dijeta, mršavljenje Foto-ilustracija.pixabay

Peti dan

Tada shvatite da vam ništa od nezdravih stvari nije potrebno. Organizam prestaje da vam traži kafu. Primetila sam da odlično spavam, ali se i dalje pridržavam jelovinka sa tri supe dnevno i dosta vode.

Šesti dan

Dan kada primećujem da nisam više naduvena, ne osećam težinu u stomaku i nisam troma. Sigurna sam da sam smršala i nekoliko kilograma jer mi je stomak uvučen i ravan.

Sedmi dan

Da koji sam čekala kao ozeblo sunce na početku, ali sam zapravo shvatila da je ovo način ishrane koji želim da konzumiram na dalje. Kafu i slatkiše sam potpuno izbacila iz ishrane, a supa je postala obavezna na mom dnevnom meniju makar jednom u toku dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoo Cuvar

    15. maj 2019 | 17:09

    Supu od koski jedem zadnjih 15 godina jer nemam pare za meso. Tezak sam 67 kila a voleo bih da imam 87. Sad ce prolece eto nam i zeleniša...

  • Julija

    15. maj 2019 | 15:18

    Supu od kostiju sam pocela jesti uz decu. Nisam ni primetila da manje pijem kafe i pusim. Na kraju sam prestala da pusim, a kafa je ostala jedino jutarnja. Kosa i nokti su postali kvalitetniji i da ne davim vise, jedite supu od kostiju sto cesce.

  • Xe

    15. maj 2019 | 16:12

    Stalno kuvam supu od kostiju jer i meni je baka kuvala to stalno i ja sam mojoj deci. Nema dana da nema supa ili corba od kostiju, ali moji posle supe traze nesto na viljusku. A ja pored njih i ja i eto nikako da skinem viska kilograma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA