• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potaž koji diže imunitet kao od šale: Jeftin i brz za pripremu, po pravom gurmanskom receptu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jesenja rapsodija ukusa

  • 0
Potaž od bundeve Foto: Shutterstock

U vreme jesenjeg perioda, a poslednjih godina, ovo je postao hit recept od kojeg domaćice ne odustaju. Čorba ili potaž od bundeve savršenog je ukusa, ali i podiže imunitet te se preporučuje tokom ovog nestabilnog perioda.

Sastojci:

  • ½ kilograma bundeve
  • 100 g šargarepe
  • Krompir
  • 60 putera
  • Pola glavice crnog luka
  • Grančica ruzmarina
  • 1,5 l supe od kocke
  • 200 g tečne pavlake
  • Kockice prepečenog hleba
  • So, biber

Priprema:

Bundeve, krompir i šargarepu isečenu na kockice i luk isečen na listiće, propržiti na puteru. Posoliti, pobiberiti, naliti supom, dodati ruzmarin i poklopljeno kuvati na umerenoj temperature. Izvaditi ruzmarin, supu ispasirati i vratiti na vatru do ključanja, pa preliti pavlakom s malo putera. Služiti uz kockice prepečenog hleba.

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti