• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Manastirska musaka sa suvim šljivama i orasima: Hilandarski recept koji monasi rado spremaju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko postite, ovaj recept će vam se mnogo dopasti

  • 0
Posna musaka Foto: Youtube/Printscreen/ IGY THE COOK

Ovaj posni specijalitet dolazi nam sa Hilandara. Pored toga što je zdrava, ova musaka je savršenog ukusa, a na vama je da je pripremite i oduševite ukućane.

Sastojci:

  • 200 grama žita
  • 200 grama oraha
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 200 grama suvih šljiva
  • 800 grama krompira
  • 100 ml paradajz soka
  • 200 ml vode
  • 1 kašika suvog začina
  • 1 kašika ruzmarina
  • so

Priprema:

Žito kuvajte oko sat vremena u vodi, pa ga procedite.

U posebnoj činiji pomešajte mlevene orahe, beli luk u prahu, začine i so. Suve šljive ostavite neko vreme u vodi da omekšaju, a zatim ih iseckajte.

Krompir oljuštite, isecite po širini na ploške, pa ga poređajte u vatrostalnu posudu koju ste prethodno namazali uljem. Potom ređajte suve šljive, kuvano žito i mlevene orahe sa začinima. Postupak ponavljajte do utroška materijala.

Musaku prelijte paradajz sokom i vodom i stavite u rernu da se zapeče.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti