• 0

Posna musaka sa tunjevinom - bogovski ručak za 300 dinara: Ovo je recept koji svima uspeva

Brzo, lako i jednostavno!

  • 0
Posna musaka sa tunjevinom; foto screenshot Youtube/Serpica

Posna musaka sa tunjevinom; foto screenshot Youtube/Serpica

Ukoliko postite, a želite da se počastite ukusnim ručkom ili večerom, napravite musaku sa tunjevinom i posnim majonezom. Brzo se priprema, ukusna je i izdašna, a za sve sastojke nećete morati da izdvojite više od 300 dinara.

Sastojci:

  • 1 kg oguljenog krompira
  • 200 gr tunjevine (sitne ili krupnije)
  • 1 paprika (može i iz zamrzivača)
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 100 ml ulja
  • šaka peršunovog lišća
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašika sitne crvene paprike
  • malo bibera
  • 100 gr posnog majoneza
  • 2 ravne kašike brašna
  • so

Priprema:

Sitno iseckan crni luk i papriku (svežu ili iz zamrzivača) kratko propržite na ulju. Sklonite sa ringle, pa umešajte začine i tunjevinu.
Krompir isecite na kolutove, posolite i ređajte u podmazanu tepsiju ili vatrostalnu posudu. Na polovinu krompira sipajte pripremljen fil, pa odozgo stavite drugu polovinu krompira. Sipajte toliko vode da prekrije krompir, poklopite ili stavite foliju, pa pecite na 230-240 stepeni oko 30 minuta.

Za to vreme izmešajte majonez, brašno i 100 mililitara vode sa iseckanim peršunom i belim lukom.
Prelijte preko pečenog krompira i vratite u rernu da se zapeče.
Uz ovo jelo poslužite sezonsku salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima