• 0

Uživaćete u svakom zalogaju: Brz recept za posne, neutralne kiflice koje možete da jedete uz sve

, Telegraf

Gotove su za tili čas

  • 0
kiflice

Foto: Freepik/azerbaijan_stockers

Ukusne i jednostavne i posne kiflice možete da jedete slane ili slatke uz bilo šta.

Sastojci:

  • 400 ml mlake vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica kurkume
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica sirćeta
  • 20 grama svežeg kvasca
  • 700 - 750 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo

Premaz:

  • 100 ml vode
  • 1 kašika brašna
  • malo soli

Priprema:

Promešajte kvasac i šećer sa malo mlake vode. Dodajte kurkumu, ostatak vode i sirće. Polovinu brašna, prašak za pecivo i so sipajte u posudu, zatim počnite da mesite testo, uz postepeno dodavanje ostatka brašna.

Ostavite testo na 30 minuta.

Premesite, podelite na dva dela, i razvucite. Na razvučenom testu isecite trouglove i umotajte ih u kiflice.

Peciva poređajte u tepsiju i ostavite na još pola sata. Prokuvajte vodu, so i brašno pa, dok je vrelo, premažite kiflice, zatim ih pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!

Pogledajte i video:

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima