• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uživaćete u svakom zalogaju: Brz recept za posne, neutralne kiflice koje možete da jedete uz sve

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gotove su za tili čas

  • 0
kiflice Foto: Freepik/azerbaijan_stockers

Ukusne i jednostavne i posne kiflice možete da jedete slane ili slatke uz bilo šta.

Sastojci:

  • 400 ml mlake vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica kurkume
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica sirćeta
  • 20 grama svežeg kvasca
  • 700 - 750 grama brašna
  • 1 prašak za pecivo

Premaz:

  • 100 ml vode
  • 1 kašika brašna
  • malo soli

Priprema:

Promešajte kvasac i šećer sa malo mlake vode. Dodajte kurkumu, ostatak vode i sirće. Polovinu brašna, prašak za pecivo i so sipajte u posudu, zatim počnite da mesite testo, uz postepeno dodavanje ostatka brašna.

Ostavite testo na 30 minuta.

Premesite, podelite na dva dela, i razvucite. Na razvučenom testu isecite trouglove i umotajte ih u kiflice.

Peciva poređajte u tepsiju i ostavite na još pola sata. Prokuvajte vodu, so i brašno pa, dok je vrelo, premažite kiflice, zatim ih pecite 30 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!

Pogledajte i video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti