• 0

Lako se sprema, a slatko jede: Pasulj na vodi idealan za dane posta

, Telegraf

Ukusom ne odudara od verzije napravljene na ulju

  • 0
Beli pasulj

Foto: Shutterstock

Pasulj je jelo na kome su odrasle generacije u našoj državi. Priprema je veoma jednostava, pa ne čudi što u Srbiji postoji i narodna izreka "prosto kao pasulj". Ovaj recept poslužiće vam u danima posta na vodi, a budući da sadrži dosta povrća, ukusom neće odudarati od verzije napravljene na ulju.

Sastojci: 

  • 500 gr belog pasulja
  • 250 gr crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 suva paprika
  • 2 kašike brašna
  • so, biber, aleva paprika

Priprema: 

Pasulj operite, odvojite zrna koja nisu zdrava i potopite ga u vodu da prenoći. Sutradan procedite, nalijte ponovo vodom i stavite da provri.

Kada provri, ponovo procedite i nalijte vodom da prekrije sva zrna, odnosno da ogrezne.

Luk, šargarepu i suvu papriku sitno iseckajte, pa dodajte pasulju i kuvajte dok zrna potpuno ne omekšaju.

Brašno razmutite u 100 ml hladne vode, dodajte alevu papriku i sipajte u pasulj koji vri. Dodajte so i biber po ukusu, pa jelo sklonite sa šporeta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima