• 2

Jaja za doručak na italijanski način: Recept za šarenu kajganu sa paradajzom i paprikom

, Telegraf

Kajgana na mediteranski način osvojiće sva vaša čula

  • 2
Kajgana, Italijanska kajgana, jaja

Foto: Shutterstock

Jaje na oko, poširana jaja, kajgana, omlet... Pripremamo ih na mnogo načina, jer su jeftina, ukusna i dugo drže sitost.

Jaja su dobar izbor za doručak, posebno kada im dodate i povrće. U ovim vrelim letnjim danima lagana kajgana sa paprikom i paradajzom obezbediće vam dovoljno energije za rad, a neće opteretiti želudac.

Sastojci:

 

 

Priprema: 

Iseckajte na sitno beli i crni luk, papriku i ljutu papričicu. Zagrejte tiganj, pa sipajte maslinovo ulje, a onda stavite iseckano povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša.

Dodajte sok od paradajza i začine, uz stalno mešanje. Koristeći drvenu kašiku, napravite četiri rupe u pripremljenu smesu i razbijte u njih jaja, pa promešajte sve zajedno.

Poklopite tiganj i na laganoj vatri pržite jaja dok ne budu gotova.

Pospite peršunom i svežom ljutom papričicom.

Jelo poslužite toplo.

Prijatno!

Video: Potreban je samo minut za preukusan početak dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavujka grdna

    Od danas više ne pravim prženiju, samo šarenu kajganu na italijanski način!

    2
    0

    Podelite komentar

  • Zanimljivo

    Umesto mlevenog staviti seckani paradajz i vise nije sarena italijanska kajgana nego sataras 😊

    1
    0

    Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima