• 0

Sendviči punjeni preukusnim nadevima: Recept za doručak koji će se posebno dopasti deci

, Telegraf

Ako vam je ponestalo ideja šta da pripremite za prvi obrok u danu, isprobajte ovaj jednostavan recept

  • 0

Foto: Printskrin Youtube/leckere Küche

Piroške, uštipci, kiflice, pogačice, pužići, mini-pice, krofnice... Toplo testo je čest izbor za domaćinski doručak. Ukoliko "vrtite" nekoliko recepata iz nedelje u nedelju, a želite da obradujete decu ukusnim i nešto drugačijim doručkom, isprobajte baget punjen slanim nadevom koji, pored toga što je ukusan, i izgleda veoma dekorativno.

Sastojke za punjenje bageta možete da odaberete sami. Pustite mašti na volju i izaberite ono što članovi vaše porodice najviše vole da jedu - šunku, slaninicu, viršle, jaja, šampinjone, sezonsku salatu ili turšiju, sitan sir, fetu, pavlaku, krem sir, kajmak...

Važno je da odaberete baš francuski hleb, jer on ima deblju i hrskaviju koricu, koja omogućava da ga kasnije lepo isečete na kriške koje se neće raspadati.

Sastojci:

  • jedan baget
  • 200 gr krem sira ili pavlake
  • 250 gr šunke
  • 2 kuvana jaja
  • dve crvene paprike (sveže ili iz turšije)
  • 1 svež krastavac (ili nekoliko krastavčića iz turšije)
  • dva čena belog luka (po želji)

Priprema:

Presecite baget na pola, pa sklonite okrajke. Potom pažljivo izdubite hleb kašičicom.

Šunku, papriku, kuvana jaja i krastavac isecite na kockice, dodajte im krem sir (ili pavlaku), a onda i dva čena belog luka koje ste sitno iseckali.

Ovim nadevom napunite obe polovine bageta, obmotajte ih providnom folijom i ostavite u frižideru barem na sat-dva. Folija će sprečiti hleb da se isuši i potpomoći će da se nadev lepo sjedini sa unutrašnjom stranom korice hleba.

Uklonite foliju, secite punjeni baget na kriške i služite.

Prijatno!

Video: Od najluđih snova može da napravi poslasticu, pa čak i slatku rusku salatu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima