• 0

Kako da utrošite stari hleb: Recept za aromatičnu veknu sa puterom i belim lukom

, Telegraf

Hleb sa začinima i puterom aromatično je i praktično posluženje u kome će vaši gosti, ali i ukućani uživati

  • 0
Aromatični hleb, hleb, začinski hleb

Foto: Shutterstock

Kuća u Srbiji bez svega može da ostane, ali bez hleba teško. Obožavana namirnica na našem podneblju podrazumeva se uz svaki obrok.

Mnogi ljudi ne vole hleb od juče, pa se svakodnevno pribavljaju nove količine svežeg. Zbog toga se neretko dešava da odjednom nagomilate stari hleb sa kojim ne znate šta biste. Upravo takav vam je i potreban za ovaj jednostavni recept.

Ovako ćete utrošiti ostatke, a dobićete potpuno novo jelo. Hleb sa začinima i puterom aromatično je i praktično posluženje u kome će vaši gosti, ali i ukućani uživati.

Potrebno je: 

  • 1 velika vekna starog hleba
  • 1 glavica belog luka
  • 125 gr putera
  • so, beli biber
  • 2 kašičice vlašca
  • 150 gr kačkavalja
  • 1 kašika svežeg peršuna

Priprema: 

Hleb zasecite skoro do dna na kockice. Puter otopite, beli luk izgnječite, a kačkavalj izrendajte.

Vlašac, seckani peršun, so, biber i beli luk izmešajte sa otopljenim puterom, pa time dobro premažite hleb, vodeći računa da puter prodre između kockica hleba.

Između šuljina stavite rendani kačkavalj, pa hleb uvijte u foliju.

Rernu zagrejte na 200 stepeni, hleb stavite da se peče oko 20 minuta. Posle tog vremena sklonite foliju, pa pustite da se hleb zarumeni još desetak minuta.

Služite toplo.

Prijatno!

Video: Kako da vaš hleb izgleda kao milion dolara!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima