• 0
 ≫ 

Recept za masnu pogaču sa kajmakom: Specijalitet od kog ide voda na usta

, Telegraf
 ≫ 

Priprema se brzo i jednostavno

  • 0
Pogača

Foto: Shutterstock

Pogača je oblik hleba koji se na našem podneblju priprema na razne načine i za različite prilike.

Nekada su se pravile samo od brašna i vode, one beskvasne, sa sodom bikarbonom, nazivane i sirotinjske. Danas se pripremaju daleko bogatije, sa dodatkom jaja, mleka, putera i drugih namirnica.

Jedna od ukusnijih je i takozvana masna pogača, a mi vam donosimo recept za ovaj jednostavni delikates od testa.

Sastojci: 

  • 1 kg brašna
  • 1 kesica kvasca
  • 125 g maslaca
  • 50 ml ulja
  • 600 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašičice soli 
  • 3 kašike kajmaka 

Priprema: 

Mleko zagrejte da bude mlako, dodajte šećer i kvasac i ostavite da se aktivira.

Kada je kvasac zapenio, dodajte so, ulje, otopljen puter i brašno, jedno jaje i jedno belance, pa umesite glatko testo. Ostavite ga na toplom da naraste.

Naraslo testo premesite i oblikujte u krug srednje debljine, pa ga stavite u podmazan pleh. Pogaču premažite razmućenim žumancetom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Pre služenja, na vruću pogaču stavite tri kašike kajmaka i pustite koji minut da se rastopi. Pogaču poslužite toplu uz dodatak suvomesnatih i mlečnih proizvoda po izboru.

Prijatno!

Video: Posvađana salata od matovilca i mortadele koju će svi obožavati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima