• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pekarski krompir na potpuno drugačiji način: Sočan obrok od koga ide voda na usta

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pekarski krompir pripremljen na ovaj način jedan je od sočnijih recepata koje ćete probati

  • 0
Musaka, krompir, pekarski krompir Foto: Shutterstock

Krompir je jedna od omiljenih namirnica na našem podneblju, pa se na trpezi može naći u svim oblicima. Osim kao prilog, specijaliteti od krompira mogu biti i glavno jelo.

Pekarski krompir pripremljen na ovaj način jedan je od sočnijih recepata koje ćete probati, a posebnu čar mu daje kajmak.

Sastojci: 

  • 1 kg krompira
  • 150 gr mladog kajmaka
  • 200 ml mleka
  • 3 jajeta
  • so
  • biber
  • vlašac
  • začini po ukusu

Priprema: 

Kajmak izmutite sa jajima i mlekom, pa dodajte začine po ukusu.

Krompir isecite na deblje kriške, pa poređajte u podmazani sud u jednom redu, začinite sve, dodajte drugi red krompira i tako do kraja.

Sve prelijte smesom od jaja, pokrijte posudu folijom i stavite da se peče na 200 stepeni.

Posle 45 minuta uklonite foliju, pospite kačkavaljem, pa ostavite da se zapeče još 15 minuta.

Poslužite toplo uz sezonsku salatu.

Prijatno!

Video: Nećete pogrešiti: Ako ne znate šta danas da skuvate, probajte zapečeni krompir sa kačkavaljem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti