• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mađarske mekike, ukusne i pune sira: Recept za pecivo od kojeg ide voda na usta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj obrok od testa u našem komšiluku je najpopularnija "brza hrana"

  • 0
Tradicionalna mađarska kuhinja hrana langoš Foto: Shutterstock

Obroci od testa nisu karakteristični samo za Srbiju. Pored Italijana, čija se kuhinja mahom bazira na testu, i Mađari dobar deo svoje gastronomske ponude baziraju na mekikama, uštipcima i pogačama.

Na vrhu liste omiljenih peciva u Mađarskoj nalazi se langoš, kod nas poznato još i kao “poderane gaće”, koje se priprema od brašna, mleka, kvasca, jaja, jogurta i začina, a služi se uz namaz od pavlake, sira i belog luka.

Naravno, nećete pogrešiti ni ako langoš obogatite izrendanim kačkavaljem i/ili nekim drugim nadevom.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 450 g brašna
  • 150 ml mleka
  • 100 ml jogurta
  •  kašika suvog kvasca
  • 50 ml ulja
  • pola kašičice šećera
  • kašičica soli
  • 150 ml pavlake
  • 150 g sira
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Zagrejte mleko, dodajte mu kvasac, šećer i malo brašna, pa ostavite desetak minuta da odstoji. Potom dodajte jogurt, ulje, ostatak brašna, so i jaja, pa sve dobro umesite. Posudu u kojoj ste mesili testo prekrijte krpom i ostavite testo da narasta 40 minuta.

Posle 40 minuta izvadite testo na pobrašnjenu radnu površinu, pa ga premesite i formirajte valjak debljine jednog centimetra. Isecite testo na jednake komade, pa ih razvucite rukama.

U tiganj sipajte ulje, pa kad se zagreje, spuštajte langoše i pržite ih dok ne porumene.

U zasebnoj posudi pomešajte pavlaku, iseckan beli luk i izgnječen sir, pa ovaj nadev stavite na svaki langoš i jedite dok je pecivo vruće.

Prijatno!

Video: Recept za najukusniji doručak: Pogačice sa mesom zbog kojih ćete zaboraviti na pekaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti