• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za slani rolat sa spanaćem: Savršeno predjelo za slavsku trpezu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored toga što je ukusan, ovaj rolat je vrlo dekorativan

  • 0
Rolat, predjelo Foto:Shutterstock

Ukoliko postoji predjelo s kojim nikada nema greške, to bi onda bio slani rolat od spanaća punjen šunkom i sirom. Njegov fantastičan ukus oduševiće sve one koji ga budu probali.

Recept je vrlo jednostavan, te ovaj rolat mogu spremiti i novopečene domaćice.

Sastojci:

  • 500 g spanaća
  • 100 putera
  • 50 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 5 jaja
  • so, biber

sastojci za fil:

  • 350 g sira
  • 200 g šunke

Priprema:

Spanać očistite, dobro operite, pa ga stavite da se kuva. Kada je gotov, spanać ocedite od vode.

U manju šerpu stavite puter da se rastopi. U puter sipajte brašno i mešajte, kratko da se brašno malo uprži. Postepeno dodajte toplo mleko i mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na tihoj vatri do željene gustine.

Kada je gotov šerpu sklonite sa ringle.

Odvojte žumanca od belanca, pa žumanca dodajte u beli sos i dobro promešajte. Belanca umutite čvrsto u sneg, pa ih zajedno sa dobro iseckanim spanaćem dodajte u beli sos.

Sve fino sjedinite.

Pleh u kom ćete peći koru obložite papirom za pećenje, pa ulijte smesu i ravnomerno je rasporedite.

Koru pecite 15 minuta na 180 stepeni.

Kada je gotova, koru ostavite malo da se prohladi, a onda je premažite sirom.

Preko sira poređajte tanko sečenu šunku, pa urolajte koru po dužoj strani.

Kako umotavate koru, tako skidate papir. Na kraju, rolat stavite u plastičnu foliju, dobro je stignite i ostavite ga u frižider na nekoliko sati.

Kada se ohladio, rolat isecite na parčiće koji su odmah spremni za jelo.

Prijatno!

Video: Ovaj rolat od piletine i slanine baca najizbirljivije goste u trans

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti