• 1
 ≫ 

Recept za posnu pitu sa pečurkama: Jedna namirnica joj daje poseban ukus

, Telegraf
 ≫ 

Nestaće sa stola za tili čas

  • 1
Pita sa pečurkama

Foto: Shutterstock

Ukoliko vam je potreban brz recept za posnu pitu, onda ste na pravom mestu. Pita sa pečurkama je idealna za doručak, večeru, ali i predjelo, a ukusna je i sutradan.

S obzirom na to da je u toku post i da je izbor namirnica smanjen, naš savet je da ovoj piti dodate praziluk. Od njega će dobiti posebnu notu ukusa.

Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovih kora
  • 800 g šampinjona
  • 1 struk praziluka
  • biber
  • so
  • ulje
  • kisela voda

Priprema:

U zagrejan tigan sipajte malo ulja, pa dodajte iseckan praziluk. Posle nekoliko minuta dodajte šampinjone koje ste isekli na listiće.

Odvojte po tri kore. U posudi pomešajte ulje i kiselu vodu.

Prve dve kore poprskajte mešavinom ulja i vode, a pre treće rasporedite deo fila.

Kore uvijte u rolat i slažite u pleh koji ste prethodno pobložili pek papirom.

Postupak ponavljate sve dok imate materijala.

Kore odozgo premažite ostatkom mešavine vode i ulja.

Pitu pecite na 210 stepeni, dok kore ne porumene.

Prijatno!

Video: Slana šarena torta bez pečenja: Postaće vam omiljena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    30. novembar 2022 | 17:03

    Meni lično praziluk je opor i težak bolje luk običan.

    0
    3

    Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok