• 0
 ≫ 

Pita sa pečurkama: Odlično posluženje za dane posta

 ≫ 

Dodajte i pirinač za bogatiji ukus!

  • 0
Pita sa pečurkama

Foto: Shutterstock

Ljubitelji posnih recepata radovaće se pripremi ove pite. Budući da jela sa pečurkama ne valja podgrevati, dobra stvar je što je jednako ukusna i kada se ohladi. Za savršen doručak i početak dana, za posne slave ili za večeru - svejedno je kada ćete je jesti.

Sastojci:

  • 500 g tankih kora
  • 700 g pečuraka
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 praziluk
  • šoljica pirinča
  • biber
  • suvi biljni začin

Priprema:

Prodinstajte pečurke sa lukom, a za to vreme skuvajte pirinač i ocedite ga. Onda sve to sjediniti, pa dodajte biber i suvi biljni začin.

Ređajte: kora-fil, kora-kisela voda, sve dok vam traju kore i fil.

Ređajte ih u pleh koji ste prethodno podmazali ulje, malo ih izbušite viljuškom i poprskajte ih još malo kiselom vodom.

Pecite pitu na 250 stepeni, 40-ak minuta, odnosno dok ne dobije zlatnobraon boju.

Služite kada se malo ohladi.

Prijatno!

Video: Skrivena pita s pileitnom, pečurkama i prazikukom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok