• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za ukiseljeni crveni luk: Savršen prilog uz svako jelo

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored toga što je dekorativan, ovako pripremljen crveni luk je i veoma ukusan

  • 0
Ukiseljeni crveni luk Foto:Shutterstock

Luk je povrće koje domaćice s naših prostora veoma često koriste u kuhinji. On je skoro pa obavezan dodatak mnogim jelima jer daje posebnu aromu i notu.

Ukiseljeni crveni luk koriste mnogi restorani kao tajni začin, a najbolje od svega je to što ga možete spremiti i u kućnoj radinosti.

Priprema ukiseljenog luka je veoma jednostavna, a sve što treba da uradite jeste da dosledno sledite recept koji smo pripremili za vas.

Sastojci:

  • 2 glavice crvenog luka
  • 4 čena belog čuka
  • 2 kašičice bibera u zrnu
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašičice soli
  • 250 ml sirćeta
  • 400 ml vode

Priprema:

Crveni luk isecite na tanke kolutove, pa ga razdvojte i iseckajte na tračice.

U činiju sipajte toplu vodu, sirće, šećer, so.

Mešajte dok se so i šećer potuno ne rastope.

Luk stavite u pripremljenu teglicu zajedno sa biberom, pa prelijte sirćetom i vodom.

Teglicu zatvorite i odložite u frižider ili na hladno mesto da odstoji preko noći.

Prijatno!

Video: Liidja Vukićević pokazala “bajku” u svom domu za Uskrs: Sve je u pastelnim bojama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti