• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zapečeni krompir sa slaninicom u bešamel sosu: Recept koji će vam svi tražiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Topi se u ustima

  • 0
krompir Foto:Shutterstock

Da o ukusima ne treba raspravljati znamo odavno, ali verujemo da skoro niko ne može da porekne da je kombinacija krompira i slanine neodoljiva.

Za vas smo pripremili recept za zapečeni krompir sa slaninicom koji će oduševiti sva vaša čula.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 150 g maslaca
  • 200 g slanine
  • 4 čena belog luka
  • 200 g kačkavalja
  • ulje

sastojci za bešamel sos:

  • 60 g maslaca
  • 60 g brašna
  • 700 ml mleka
  • so
  • biber

Priprema:

Krompir oljuštite pa ga isecite na šnite vodoravno, ali ne do kraja.

Poređajte ga u pleh koji ste prethodno nauljili, pa u svaki treći rez dodajte po listić putera i pecite na 200 stepeni oko sat vremena.

Posle toga, krompir izvadite iz rerne i u svaki drugi rez stavite komad slanine i sitno seckan beli luk. 

Tamo gde je bio puter stavite iseckani kačkavlj.

U manju šerpu stavite puter da se rastopi. U puter sipajte brašno i mešajte, kratko da se brašno malo uprži. Postepeno dodajte toplo mleko i mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte na tihoj vatri do željene gustine.

Krompir prelijte sosom i vratite u rernu na 10 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela: Rolovana ćuretina punjena pršutom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti