• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja za posni obrok: Punjene pečurke sa biljnim kačkavaljem i sardinama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz salatu i parče domaćeg hleba imaćete brzu i laku posnu večeru

  • 0
Punjene pečurke Foto: Shutterstock

Iskoristite sezonu pečaruka i spremite jednostavan recept za punjene šampinjone sa topljenim biljnim sirom i sardinom.

Uz salatu i parče domaćeg hleba imaćete brzu i laku posnu večeru bez pomuke ili pak prilog uz ručak.

Ovako spremljene pečurke idealne su i da ih poslužite kao posno predjelo.

Sastojci:

  • 800 g šampinjona
  • 2 konzerve sardine
  • 1 crvena, pečena paprika
  • 100 g biljnog kačkavalja
  • 1 limun
  • šaka prezle za posipanje
  • kašika ulja
  • peršun za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

Obrišite pažljivo pečurke i uklonite svu prljavštinu sa njih, a potom ih okrenite naopačke i uklonite peteljke. Nauljite pleh za pečenje i poređajte šeširiće šampinjona sa gornjom stranom nadole.

Dobro izmiksajte sardine u blenderu. Obavezno stavite i ulje iz konzerve.

Dodajte u ribu sitno seckanu papriku i iseckane stabljike pečuraka.

Iscedite sok od jednog limuna, a potom posolite i pobiberite prema ukusu.

Napunite svaku kapicu od pečuraka sa pripremljenom smesom.

Smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni i pecite šampinjone oko 15 minuta.

Izvadite ih i narendajte biljni kačkavalj po njima i obavezno pospite šaku prezli. Vratite pečurke u rernu i zapecite još malo dok se kačkavalj ne istopi i prezle ne dobiju zlatno braon boju.

Pospite ih sa sitno seckanim svežim peršunom i poslužite uz hrskavi hleb i zelenu salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pečurke u terijaki sosu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti