≫ 

Doktor objavio snimke pluća 25-godišnjaka preminulog od gripa u KG: Bolest uznapredovala za samo 24h

 ≫ 

Ne morate biti lekar da biste shvatili šta se dogodilo sa plućima pacijenta

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Krle
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • ВОЈА

    27. april 2020 | 17:36

    Да ли је неко тестирао лица преминула од короне да ли су заражена од сезонског грипа ( типа А или типа Б). Да ли постоји могућност да је део преминулих, који се воде да су преминули од корона вируса, уствари преминуо од сезонског грипа. Мислим да си се сва лица која су позитивна на корона вирус требала тестирати и на вирус грипа.

  • NN

    10. mart 2020 | 22:17

    I proslog meseca je umro mladji covek od 40ak godina u KC Kragujevac od gripa, sa istim simptomima i istim stanjem pluca koji je lezao sve vreme na intenzivnoj nezi pa mu nije bilo spasa Kad je organizam slab nema mu spasa a da je i obican grip opasan po zivot, za takve pacijente jeste

  • Ha

    10. mart 2020 | 18:49

    Jaoooooo ja sam isto lekar po zanimanju pa cu zato malo da objasnim neke stvari! Prvo ove moje kolege su totalno skrenule sa uma u Srbiji. Od profesora Nestorovica pa na dalje. Narodu koji nije zavrsio medicinu treba lepo objasniti sta predstavlja virus gripa (Influenca A i Influenca B) i sta je Korona virus. Oba virusa napadaju pluca, posebnim testiranjima mogu da se vidi koji je tip zahvatio organizam. Oba se prenose kapljicnim putem znaci kijanjem, kasljanjem. Kapljice idu i do metar ipo razdaljine pa se zato izbegavaju bliski kontakti sa ljudima, odgovarajuce kasljanje u lakat i adekvatno pranje ruku. Radi se na jacanju imuniteta (jesti zdravo redovno sa dosta napitaka ali to ne podrazumeva 2Kilograma LUKA!!). Druga stvar kad kazu SEZONSKI GRIP ne misle konkretno na PREHLADU vec virus Gripa Influenca A i virus influence B ekstremno opasni za starije ljude i osobe sa drugim oboljenjima (popularno u medicini "osobe sa komorbiditetima", kao sto su visok pritisak, secer, srcana slabost, osobe sa malignitetima, gojaznima). Virus Influence je takodje ekstremno opasan i zato svake godine prema preporukama svetske zdravstvene organizacije preporucuje vakcinacija bas ove rizicne grupe ljudi ukljucujuci i ljude preko 60-te godine zivota u odnosu na koju epidemiju kombinacije virusa se ocekuje. Ukratko receno. To su i moje kolege mogle malo bolje da razjasne a ne da se cerekaju po medijima i kace slike obolelih pluca...jer narodu je sve to isto! Ne ponizavam samo kazem da se lepo treba objasniti. Isto tako molim narod da bez preke potrebe ne putuje u zarazene zemlje...to sto smo Srbi nismo zasticeni od kojekakvih zaraza. Izbegavati javne skupove itd. trenutno lek ne postoji, vakcina ne postoji. Nije teorija zavere vec za izradu jedne vakcine je potreban dugotrajan proces pa tek onda testiranje, opet bez teorija zavere nece biti odmah primarno testiran na ljudima, jer nismo mi svi stidirali medicinu da bi se igrali lekara a narod nam sluzio za pokusne kunice! Srdacan pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA