Novi simptom ili posledica korona virusa? Sve više ljudi u Srbiji prijavljuje ovaj problem

Svima nama je dobro poznato da je jedan od simptoma korona virusa gubljenje čula ukusa i mirisa, ali ovo je nešto sasvim novo

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Licemerka
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • SLADJAN

    03. mart 2021 | 22:06

    I ja imam isti taj problem koji traje vise od mesec dana, bio sam pozitivan u novembru prosle godine i tada sam izgubio culo ukusa i mirisa koji se vratio nakon desetak dana ali negde od sredine januara hrana mi je pocela da ima odvratan miris, ne samo da taj miris osecam u hrani nego i u vazduhu, ne sva hrana naravno ali recimo meso,kafa,suhomesnati proizvodi,jaja,cips,kecap i jos neke namirnice da ne nabrajam sad imaju jako cudan ukus i ako sam ja veliki gurman hranu koju sam obozavao sad ne mogu da okusim, voleo bi kad bi neko mogo da mi kaze sta da uradim po tom pitanju jer ova agonija traje jako dugo i vec sam poceo i na kilazi da gubim

  • Nikolina Bačkulja

    19. novembar 2020 | 04:43

    Poštovani, Meni se sve ovo isto dešava. Većina hrane ima isti ukus,kako i miris. Nisam povezivala sa Covid-om ovaj slučaj,međutim kako je vreme odmicalo bila sam zabrinutija i samim tim dođoh na ideju da izguglam. Naišla sam na ovakve komentare i 100% se poklapa moja situacija sa navedenim. Pored toga,lice mi je prepuno bubuljica(2 meseca unazad) i opada mi kosa,što nikada nije pre bio slučaj. Covid sam ,preležala’ u julu mesecu,pri čemu nemam potvrdu na papiru jer u mom gradu za mene nije imalo testa,uz obrazloženje kako sam mlada,nema ih dovoljno i bitniji su testovi za teže slučajeve. Poštujem da je neophodno za one koji su bili u gorem stanju nego ja,ali smatram da je trebalo da se uradi,jer sam u izolaciji zbog stanja bila mesec i po dana. Kako nisu čuli nikakve promene na plućima,ustanovili su ga zbog gubitka čula ukusa i mirisa na 2 nedelje i uz sve ostale simptome koje prati ovaj virus. Da li ste stupili u kontakt sa lekarima,kakvi su saveti,da li je došlo do povratka čula? U mom slučaju,ova situacija malo duže traje(oko mesec dana).

  • Kaca

    30. oktobar 2020 | 15:40

    Isti slucaj i kod mene,izgubila sam culo mirisa na 14 dana, jos dodatne tri nedjelje nisam imala uopste osecaj arome hrane, koliko god suludo zvucalo, s tim da mi luk totalno drugaciji miris ima nego ranije,stalno imam osecaj da sta god da pomirisem u zatvorenom prostoru imam osecaj da mi je pod nosom, lak za nokte. Prosto nešto sto ne mogu da objasnim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA