≫ 

Panika u vrtićima: Roditelji veruju da toplomer loše utiče na mozak dece, a to je potpuno netačno

 ≫ 

Za "Telegraf" govorila je dr Katarina Lalić, endokrinolog

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika dr
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Hororka

    23. oktobar 2020 | 22:08

    Više treba da vas brine baka prase i ostale dileje

  • Dr Zumbul

    23. oktobar 2020 | 21:28

    Jesi li ti učio fiziku u osnovnoj školi? Reč je o tome da se meri temperatura koje telo (glava) emituje, a to je infracrveno zračenje. U bezko taktnom termometru je senzor koji detektuje to zračenje i prikazuje ga kao temperaturu! Alo bre! Evo ti zvanična definicija za takve uređaje:"Bezkontaktno merenje temperature predstavlja optičko merenje zasnovano na svojstvu svih materijala da emituju elektromagnetno zračenje (infracrveno zračenje). Infracrveni merni instrument koristi ovu radijaciju kako bi utvrdio temperaturu tela. Princip rada senzora je sledeći: infracrvena energija, emitovana sa objekta čija se temperatura meri, dolazi do senzora preko optičkog sistema, koji je fokusira na jedan ili više fotodetektora. Detektor zatim konvertuje infracrvenu energiju u električni signal, koji se nakon toga pretvara u temperaturnu vrednost." Čitajte i učite neznalice, pa onda komentarišite!

  • milan

    23. oktobar 2020 | 21:05

    od kad je doktorka strucnjak za elektroniku.digitalni merac temperature je laser ciji zrak brzinom svetlosti prodire kroz glavu deteta,odakle trenutno dobija povratnu informaciju o temperaturi.godinama koristim laser za merenje temperature spoja u trafostanicama.na upustvu pise da se ne sme infracrven laserski zrak uperiti u coveka.ukoliko se uperi u oko,ocni vid oslabi i do 20%.taj toplometar je oruzje,koje ste deci uperili u mozak.to je veoma opasna igra SZO.sto se mobilnog tice moji razgovori traju do 2 minuta.5G mreza ima istu frekvenciju kao trinatron u mikrotalasnoj peci. znate sta se dogodi sa mesom u pecnici,a sta ce biti sa mozgom o tom potom.skupstina slovenije donela je odluku da ne uvodi 5Gmrezu.pametno nazalost niko se ne bavi posledicama,prolaska elektromagnetnih talasa kroz mozak coveka telefoniranjem.lekari za to nisu strucni,a inzenjerima to nije posao,jer rade na razvoju mreze tj.net-a,praveci pare.zdravlje ljudi i uzrocno posledicni simtomi korisnika ih ne interesuju,i predstavljaju tajnu. motorolu su tuzili mnogi korisnici njinog telefona,a koliko je korisnika imalo operaciju na mozgu zbog prekomernog telefoniranja, je tajna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA