≫ 

Puževi na seljački način

Ako ste se ikada zapitali kako se pripremaju puževi – evo odgovora!

  • 0

Sastojci:

- 40 komada vinogradarskih puževa

- 1 dl ulja

- 500 g ljutike (vrsta crnog luka)

- 5 tankih odrezaka mesnate slanine

- 6 jaja

- so i biber po želji

Priprema:

Puževe stavimo u hladnu posoljenu vodu i kuvamo oko 90 minuta, uklanjajući penu sa vrha kad god se pojavi. Potom ih procedimo, čačkalicom izvučemo iz kućica i očistimo. Meso puževa propržimo na ulju. Kad dobiju boju, dodamo očišćenu ljutiku.

Dinstamo 30 minuta, dok ljutika ne omekša i višak tečnosti ne ispari. Dodamo narezanu slaninu i razmućena jaja. Posolimo, pobiberimo i mešamo na laganoj vatri dok se jaja ne isprže. Poslužimo toplo.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA