Kanapei sa paštetom
Proverena kombinacija – kanapei s domaćom paštetom od tunjevine u maslinovom ulju.
Sastojci:
- 200 g tunjevine u maslinovom ulju
-kašika limunovog soka
- kašičica aleve paprike
- 80 g putera
- so i biber
- dve kašike pavlake
- baget ili paket krekera
Priprema:
Tunjevinu prelijte limunovim sokom i pospite alevom paprikom, pa je isitnite mikserom ili u blenderu, ali nemojte da je pretvorite u pire. Postupno dodajte po malo putera i to tako da svaki sledeći komad dodate tek pošto se prethodni dobro umešao. Pazite i da ne mutite previše jer će puter početi da se razdvaja i rastapa.
Posolite i pobiberite po ukusu, pa ponovo kratko mutite i pri tom dodajte pavlaku. Ako upotrebljavate baget, nasecita ga na kriške od 0,5 cm, pa ih namažite ili paštetu istisnite špricom.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.