≫ 

Prženi mladi krompirići sa zelenom salatom

Zar ima nečega ukusnijeg kad dođe proleće?

  • 2

Sastojci:

- 0,5 kg mladih krompirića

- 50 ml ulja

- 50 ml vode

- jedna zelena salata

Priprema:

Mlade krompiriće oljuštite i dobro operite. Poželjno je da budu približno iste veličine, 3 do 4 cm u prečniku, a ako su neki veći, prepolovite ih. U dubljem tiganju ili drugoj odgovarajućoj posudi zagrejte ulje na jakoj vatri i tada dodajte sav pripremljen krompir i pržite poklopljeno na jakoj vatri oko 5 do 6 minuta uz povremeno protresanje posude. U tom periodu će ispariti sva voda iz krompira, što možete proveriti tako što više nema velikog isparavanja kada otklopite.Tada dodajte 10 ml vode i pržite poklopljeno na jakoj vatri uz povremeno protresanje. Kada i ova voda ispari ponovite sa sledecih 10 ml vode.

Krompirići ce biti isprženi u narednih 10-tak minuta kada će im pokorica dobiti tamno žutu boju, ali ostaće makani, što ćete proveriti viljuškom. Ove krompiriće služite odmah nakon prženja i to mogu biti kao prilog uz neko pohovano meso ili kao glavno jelo uz zelenu salatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA