1

Crvena domaća kobasica sa ljutom paprikom

Napravite sami omiljenu mesnu prerađevinu!

Sastojci:

- 5 kg mlevenog mesa
- 2 glavice belog luka
- 6 komada suvih crvenih ljutih papričica
- so, biber, crvena mlevena paprika
- 3-4 kašičice šećera
- 1 paket svinjskih creva

Priprema:

Meso iseckati na sitne komade ili kockice. Samleti na mašini za meso ljute papričice i 2 glavice očišćenog belog luka, pa staviti u 2-3 dl vode. U meso zatim dodati so, biber i mlevenu crvenu papriku i  2-3 šake soli. Bibera i paprike otprilike po 100 g kao i šećera. Zatim se doda ona voda sa belim lukom i feferonama mlevenim. Dobro se izmeša i ostavi na hladnome preko noći. Ako se kobasice stavljaju na dim onda se samo doda voda u kojoj je bio natopljen beli luk i ljute feferone. Sutradan se prave kobasice. Meso se opet dobro izmeša, i ako je potrebno doda se još malo hladne vode. Prvo natopiti creva u mlaku vodu, a na mašinu za mlevenje mesa stavi se nastavak za pravljenje kobasica. Meso se melje i direktno ide u creva.

Da se isproba ukus prvo samelješ mesa za jednu pljeskavicu i staviš u tiganj i ispržiš. Kada se proba vidi se, da li treba dodati, i koji zacin. Ako treba dodati nesto, opet dobro izmješajte i punite creva. Posle toga, po želji dalja obrada, dimljenje, prženje ili pečenje na roštilju.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: beli-luk biber kobasica ljute-papricice mlevena-paprika mleveno-meso secer so svinjska-creva
Najnoviji komentari
  • Н
    Н. С

    Е, што му даде рецепт немам речи.

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom