0

Italijanska zelena salata sa piletinom

Kombinacija lepih boja i mediteranskih ukusa...

Sastojci:

Sastojci za salatu:

- 1/2 skuvanog pileta
- 2-3 kuvane šargarepe
- 100 g šunke
- 30 g suvog grožđa omekšalog u vodi
- 50 g parmezana - grubo rendanog
- 1/2 manjeg praziluka
- zelena salata

Preliv:

- maslinovo ulje
- limun ili sirće
- so, biber
- začinsko bilje po želji( vlašac, bosiljak , peršun)

Priprema:

Skuvajte  polovinu pileta , zajedno s šargarepom kao da kuvate supu. Procedite supu, a pileće meso očistite od kostiju  i sitno narežite. Šargarepu narežite na kolutiće. Potopite suvo grožđe u vodu da nabubri i omekša. Narežite šunku na rezanca i operite salatu, a opran praziluk, takođe, isecite na rezanca.

Pripremite preliv za salatu. Maslinovo ulje pomešajte s limunovim sokom, dodajte soli i bibera po želji. Na dno svake porcije složite listove salate, dodajte kuvano meso piletine, oceđeno grožđe i šunku, praziluk, te sve prelijte  prelivom, a po vrhu narendajte parmezan.  Poslužite hladno, uz domaće  maslinovo ulje.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: biber limun-2 maslinovo-ulje permezan piletina praziluk salata-2 sargarepa so sunka suvo-grozdje zacinsko-bilje zelena-salata

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom