0

Sendvič sa slaninom i topljenim sirom

Jednostavan, a super-ukusan doručak!

Sastojci za 2 osobe:

- 1 kašika maslaca
- 1 glavica luka sečenog na rebarca
- 4 kriške slanine
- 4 lista topljenog sira
- 1 kašika majoneza
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašika krem sira
- par kapi tabasko sosa, po želji
- 4 kuvana jajeta, isečena na kolutove
- morska so
- sveže mleveni crni biber

Priprema:

Na maslacu zagrejanom na srednjoj temperaturi, pržiti luk 15 minuta da počne da se karamelizuje. Pomeriti ga u stranu i kratko propržiti slaninu. Pomešati majonez, pavlaku, krem sir i tabasko sos. Kuvana jaja iseći na kolutove, posoliti i pobiberiti. Spoljne strane tosta premazati maslacem, a unutrašnje pripremljenim namazom, pa započeti ređanje sendviča.

Preko namaza rasporediti redom jaja, slaninu, sir, luk, ponovo jaja i sir i završiti tostom. Kratko zapeći na roštilju ili u rerni, da tost porumeni, a sir počne da se topi.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: crni-biber kisela-pavlaka krem-sir kuvana-jaja luk-2 majonez maslac morska-so-2 sendvic-2 slanina tabasko-sos topljeni-sir

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom