0

Hrskava pileća krilca u pikantnoj marinadi

Ima li ukusnije hrane koja se jede rukama?

Sastojci:

- 2 kg pilećih krilaca
- 100 g pikant marinade
- so, biber

Priprema:

Krilca treba oprati, odstraniti nečitoće, odrezati vrhove i zarezati kožicu u zglobu (može i bez toga). Tako se krilce ispravi i liči na maleni batak. Krilca stavite u veću posudu pa posolite i prelijte pikant marinadom, dobro izmešajte, kako bi se marinada ravnomerno rasporedila i ostavite ih sat vremena u frižideru.

Rernu uključite na 250°C, stavite plitku tepsiju pokrivenu folijom na dno, a rešetku na sredinu. Ustvari, prvo na rešetku složite krilca, pa onda sve zajedno u rernu. Potrebno je da se krilca peku oko sat vremena i to je sve. Za posluživanje možete koristiti veliku dasku za picu ili tanjire, a sve to uz paradajz salatu.

(Telegraf.rs)

 

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: biber pikant-marinada pileca-krilca so

Melizano salata - još jedan odličan mediteranski specijalitet

Kako da spremite sjajnu testeninu "A la Carbonara"?

Neodoljivi biftek u sosu od zelenog bibera

Meke kiflice sa susamom, punjene sirom

Hleb s lanenim semenkama

Pripremite sami čuveni "engleski doručak"!

Juneći gulaš na lovački način

Ramstek s aromatizovanim puterom

Tost sa tunjevinom i celerom

Pohovana piletina s parmezanom, ispečena u rerni

Osso buco - juneća kolenica na italijanski način

Najjednostavnije, brze lepinjice od belog brašna

Zavodljiv rižoto sa šafranom

Tataki tuna - fenomenalan japanski specijalitet

Supa s pirinčanim nudlama i pilećim mesom

Prženi kolutići lignji sa začinima

Odličan pesto sos koji možete da spremite unapred!

Odličan domaći polu-beli hleb

Biser kineske kuhinje: prolećne rolnice

Napravite perfektan domaći sir!

Omlet sa spanaćem i mladim lukom

Losos zapečen s pestom

Predivan i sočan domaći koh

Sendvič s grilovanim haloumi sirom

Pirinčane nudle s tofu sirom i kikirikijem

Ukusne pljeskavice od raznog povrća

Pikantno pileće meso umotano u slaninicu

Kimči pirinač - tradicionalni istočnjački prilog uz jela

Hleb sa maslinama - zdrav i mirišljav

Kapreze salata - najjednostavniji italijanski specijalitet