0

Hrskava pileća krilca u pikantnoj marinadi

Ima li ukusnije hrane koja se jede rukama?

Pileca krilca iz rerneX
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

– 2 kg pilećih krilaca
– 100 g pikant marinade
– so, biber

Priprema:

Krilca treba oprati, odstraniti nečitoće, odrezati vrhove i zarezati kožicu u zglobu (može i bez toga). Tako se krilce ispravi i liči na maleni batak. Krilca stavite u veću posudu pa posolite i prelijte pikant marinadom, dobro izmešajte, kako bi se marinada ravnomerno rasporedila i ostavite ih sat vremena u frižideru.

Rernu uključite na 250°C, stavite plitku tepsiju pokrivenu folijom na dno, a rešetku na sredinu. Ustvari, prvo na rešetku složite krilca, pa onda sve zajedno u rernu. Potrebno je da se krilca peku oko sat vremena i to je sve. Za posluživanje možete koristiti veliku dasku za picu ili tanjire, a sve to uz paradajz salatu.

(Telegraf.rs)

 

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Biber, pikant marinada, Pileća krilca, so