0

Integralni pirinač sa tikvicama i pečurkama

Idealna zdrava i lagana večera!

Sastojci:

- 300 g integralnog pirinča
- 2 srednje tikvice
- 1 veliki praziluk
- 300 g pečuraka
- 300 g bundeve
- pola cveta brokolija
- 3 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so,biber
- suvi peršunov list
- malo belog vina

Priprema.

U šerpi na malo maslinovog ulja propržiti pirinač a onda naliti sa vodom i kuvati kod ne omekša (oko sat vremena, po potrebi dolivati malo po malo vode, a pred kraj malo belog vina). U tiganju na maslinovom ulju propržiti kolutove praziluka, pa kada omekša dodati tikvice sečene na kockice, a posle 10-ak minuta bundevu i pečurke sečene na kockice.

Kad povrće skoro omekša (5-6 minuta pred kraj) dodati brokoli isečen na sitne “cvetove” i sitno seckan beli luk,  posoliti, pobiberiti, dodati pirinač, još malo prodinstati i servirati, a prethodno posuti peršunom.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: beli-luk belo-vino biber brokoli-2 bundeve maslinovo-ulje pecurke persun pirinac-2 praziluk so tikvice-2

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom