≫ 

Preukusni falafel u tortilji

Da li ste već isprobali istočnjačke ukuse u svojoj kuhinji?

  • 0

Sastojci:

- 4 tortilje

- 500 g leblebija iz konzerve

- 2 čena belog luka

- 1 manji crveni luk

- 1 kašika mlevenog kumina

- 1/2 kašike mlevenog korijandera

- 1/2 kašike sode bikarbone

- 2 kašike maslinovog ulja

- 3 kašike brašna

- 3 kašike naseckanog svežeg peršuna

- so, biber

Dodatak:

- 100-200 g svežeg spanaća

- 2 krastavca

- 1 čen belog luka

- 200 ml jogurta

- so i mleveni biber

Priprema:

Dobro ocedite i operite leblebije pod mlazom vode. Stavite ih u multipraktik, te dodajte sitno iseckan crveni luk i izgnječen beli luk. Promešajte pa dodajte, peršun, brašno, sodu bikarbonu i sve ostale začine. Malo nauljite ruke i pravite kuglice koje ćete malo spljoštiti, te ih slagati na tepsiju u koju ste stavili masni papir, pa ih peći na 190 stepeni nekih 25 minuta, s tim da ih kad je na pola gotovo okrenete. Krastavcima skinite koru, presecite na pola i najbolje je da izdubite sredinu, da ne bi bili gorki. Sitno ih naseckajte.

Posolite krastavce i ostavite ih da odstoje desetak minuta, pa ih dobro izmiksajte da ne budu više vodeni. Dobro ih iscedite i pomešajte s jogurtom i belim lukom. Zagrejte tiganj, pa svaku tortilju stavite na tiganj da se ugreje, da bi bila pogodna za savijanje. Kad je zagrejana, raširite je stavite malo svežeg spanaća blitve, smesu od krastavaca te 3 do 4 falafela, zarolajte i možete poslužiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA