≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo formiralo predmet zbog izjava Mila Đukanovića o krvnoj osveti

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle detaljne analize intervjua, kazala je Lepa Medenica, po potrebi će se preduzeti i druge mere i radnje

  • 1
Milo Đukanović,, Crna Gora izbori 2020. Montenegro Election Foto: Tanjug/AP/Risto Božović

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objave intervjua na portalima, koji je bivši predsednik Crne Gore Milo Đukanović početkom sedmice dao Anteni “, saopštila je Vijestima rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica.

Medenica je u odgovoru navela da je Uprava policije dostavila tom tužilaštvu na ocenu intervju Đukanovića radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

"Od strane tužilaštva dat je nalog Upravi policije da od Antena M pribavi i dostavi ovom tužilaštvu intervju u elektronskoj formi, te će se nakon detaljne analize intervjua, po potrebi preduzeti i druge mere i radnje u cilju donošenja odluke", navela je Medenica.

Govoreći o poslednjim hapšenjima aktuelnih i bivših funkcionera, Đukanović je u intervjuu Anteni M rekao da "živimo u jako zatrovanoj atmosferi", koja pokazuje "da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti". Naveo je da na to upozorava zato što je crnogorsko društvo - "društvo osvetnika".

Kaže da to nije karakteristično "samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta", već da se treba prisetiti da "u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina".

"E, ko to ne zna, taj ne razume kako je opasno kad vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta. I jako greši ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sutra", poručio je Đukanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gojko

    26. april 2024 | 11:51

    Znači nisam ja kriv što sam vas hapsio i ubijao nego ste krivi vi što hoćete da mi se revanširate za to?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA