≫ 

Paradajz čorba sa šargarepom i peršunom

Osvežavajuće predjelo za tople dane...

  • 0

Sastojci:

- 1/2 paradajza

- 1.5 l vode

- 1 celi crni luk

- 4 šargarepe

- 2 koren i lisće peršuna

- 1 lorberov list

- začin, so, beli biber

- 1 kašika ulja

- 3 kašike šećera

- mrvice

- 1 šolja brašna

- so

- voda

- 1 jaje

Priprema:

U dublji lonac sipati paradajz, vodu i sve navedene začine. Crni luk samo unakrsno iseći do polovine i tako ga staviti u čorbu. Šargarepu i zelen iseći na prutiće ili ostaviti ujedno i na kraju izvaditi. Kuvati polu-poklopljeno sve dok se povrće ne skuva. Po potrebi dodavati vode i začine po ukusu.

Brašno, jaje, malo soli umesiti sa vodom tako da testo bude jako tvrdo. Toliko da se može rendati na najvećim rupicama. Izrendati testo i dobijene mrvice ubaciti u lako kipuću čorbu, kuvati dalje sve dok mrvice ne omekšaju. Ostaviti čorbu poklopljnu 10-tak minuta da odmori i služiti uz neko pecivo po želji ili jesti samo čorbu bez ičega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA