Hleb s lanenim semenkama

Pripremite ga lako i uživajte u njemu kad god to poželite!

  • 0

Sastojci:

- 1/2 kg integralnog brašna

- 200 ml kiselog mleka

- 200 ml mleka

- 1 kockica kvasca

- 2 kašičice soli

- 1 kašičica šećera

- 1 kašika lanenog semena

- 3 kašike ulja

Priprema:

U toplo mleko dodati šećer i kvsac. U posudu za mešenje staviti brašno, dodati kiselo mleko, ulje, so, laneno seme i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da naraste. Testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i izraditi.

Formirati hleb i staviti u kalup za pečenje, da hleb nadođe. Uključiti da se rerna ugreje na 180 stepeni. Kada testo poraste premazati ga sa hladnom vodom i staviti da se peče. Pečeni hleb izvaditi iz rerne, premazati ga hladnom vodom, pokriti krpom i ostaviti da se prohladi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA