5

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Na većim okupljanjima, kuvarsko umeće domaćina meri se obično kvalitetom sarme, brojem sitnih kolača i svakako - ukusom Ruske salate.

Sastojci:

- 1/2 kg krompira
- 1/2 kg šargarepe
- 250 g graška, može i oceđen iz konzerve
- 300 g kiselih krastavčića
- 4 tvrdo kuvana jaja
- 300 g skuvanog belog pilećeg mesa
- 500 g majoneza
- so i biber

Postupak:

Krompir se kuva u ljusci, a istovremeno se kuva i šargerepa ali odvojeno. Ona se seče na krupnije komade. Skuvajte i grašak ako ne koristite grašak iz konzerve. Kuvani krompir oljuštite kad se prohladi.

Iseckajte šargarepu, piletinu, jaje, krastavčiće i krompir na kockice pa izmešajte sve sastojke sem krompira. Sipajte majonez, so i biber - pa promešajte. Tek sada dodajte krompir. Sipajte još majoneza ako treba. Držite u frižideru do služenja.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: ruska-salata krompir majonez krastavcici belo-meso
Najnoviji komentari
  • Č
    čarls bronson

    Rusku salatu je napravio Belgijanac , inače kuvar u jednom moskovskom hotelu , a prva verzija je bila od ostataka ribe i neke sezonske salate .

  • M
    Milojka

    A recept za domaći majonez?

  • C
    Cici Mici

    Majke ti, ajde ti pametnice iseckaj kuvano jaje na kockice.

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom

Ukusan, dijetalan i zdrav prilog od prokelja