5

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Na većim okupljanjima, kuvarsko umeće domaćina meri se obično kvalitetom sarme, brojem sitnih kolača i svakako - ukusom Ruske salate.

Sastojci:

- 1/2 kg krompira
- 1/2 kg šargarepe
- 250 g graška, može i oceđen iz konzerve
- 300 g kiselih krastavčića
- 4 tvrdo kuvana jaja
- 300 g skuvanog belog pilećeg mesa
- 500 g majoneza
- so i biber

Postupak:

Krompir se kuva u ljusci, a istovremeno se kuva i šargerepa ali odvojeno. Ona se seče na krupnije komade. Skuvajte i grašak ako ne koristite grašak iz konzerve. Kuvani krompir oljuštite kad se prohladi.

Iseckajte šargarepu, piletinu, jaje, krastavčiće i krompir na kockice pa izmešajte sve sastojke sem krompira. Sipajte majonez, so i biber - pa promešajte. Tek sada dodajte krompir. Sipajte još majoneza ako treba. Držite u frižideru do služenja.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Belo meso, krastavčići, Krompir, Majonez, Ruska salata

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (5)
Poređaj komentare:
  • Č
    čarls bronson

    Rusku salatu je napravio Belgijanac , inače kuvar u jednom moskovskom hotelu , a prva verzija je bila od ostataka ribe i neke sezonske salate .

  • M
    Milojka

    A recept za domaći majonez?

  • C
    Cici Mici

    Majke ti, ajde ti pametnice iseckaj kuvano jaje na kockice.