0

Oslić u kukuruznom brašnu - posno, ukusno i krckavo

Kad za vreme posta ne možete da pravite pohovanog oslića, porobajte ovaj naš predlog...

Sastojci:

- 0,8 - 1 kg fileta oslića
- čaša palente
- čaša žutog kukuruznog brašna
- pola čaše belog brašna
- kašičica belog luka u prahu
- ulje
- so i biber

Priprema:

Filete odmrznite, ako ste kupili smrznute - pa ih prosušite papirnim ubrusima. Pomešajte kukuruzni griz, brašno, biber i beli luk u većem dubokom tanjiru.

Ribu dobro posolite sa obe strane, pa svaki filet uvaljajte u kukuruznu mešavinu, ređajte na tanjir pobrašnjem istom kukuruznom mešavinom i ostavite da odstoje neko vreme.

Pre prženja filete možete još jednom da uvaljate u mešavinu, ako želte jaču koricu. Filete pržite u dubokom, jako zagrejanom ulju dok ne dobiju lepu, zlatnu boju. Sužite uz povrće i salatu.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi:

Burger od ćuretine s humusom i mediteranskim začinima

Najjednostavnija salata od leblebija, paradajza i maslina

Jednostavan svinjski kare, sporo pečen u rerni

POSNO! Pikantna lazanja sa sojinim ljuspicama i dimljenim tofu sirom

POSNO! Punjene lignje s kinoom i pečurkama

Pasta za ljubitelje pikantne hrane: špagete arabiata

Pikantna junetina u paradajz sosu

Ukusno i hranljivo posno jelo: "prebranac" od boba

Posno i ukusno: supa od krompira i brokolija

Omiljeni posni recept: bolonjeze sos od šarana (POSNO)

Rolovana piletina sa spanaćem i kačkavaljem

Prženi pirinač - odličan prilog uz većinu jela

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom