0

Pikantna junetina u paradajz sosu

Ako volite da spremite kompletan ručak u jednoj šerpi - ovo je recept za vas!

Sastojci:

- 800 g junetine
- 2 srednje šargarepe
- pola manjeg korena celera
- suvi biljni začin
- 300 g paradajza
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- prstohvat šećera
- so, biber, čili

Priprema:

Junetinu posolite i pobiberite, pa stavite da se kuva. Kad provri, ubacite povrće i kuvajte još 30 minuta. Dodajte začin i kuvajte još vrlo kratko. Meso izvadite, isecite ga, izvadite i povrće - i pripremite sos.

Prodinstajte glavicu crnog luka na malo ulja, zatim dodajte 300 g očišćenog i isečenog paradajza, isečen čen belog luka i malo šećera. Sve nalijte vodom, stavite da se kuva i uz povremeno mešanje dolivajte vodu. Kad se sos zgusne, znači da je gotov i da možete da ga začinite.

Vratite meso i povrće u sos, prokuvajte još malo sve zajedno pa možete da servirate.

(Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: junetina celer sargarepa paradajz crni-luk beli-luk

Burger od ćuretine s humusom i mediteranskim začinima

Najjednostavnija salata od leblebija, paradajza i maslina

Jednostavan svinjski kare, sporo pečen u rerni

POSNO! Pikantna lazanja sa sojinim ljuspicama i dimljenim tofu sirom

POSNO! Punjene lignje s kinoom i pečurkama

Pasta za ljubitelje pikantne hrane: špagete arabiata

Ukusno i hranljivo posno jelo: "prebranac" od boba

Oslić u kukuruznom brašnu - posno, ukusno i krckavo

Posno i ukusno: supa od krompira i brokolija

Omiljeni posni recept: bolonjeze sos od šarana (POSNO)

Rolovana piletina sa spanaćem i kačkavaljem

Prženi pirinač - odličan prilog uz većinu jela

Pire od krompira i šargarepe

Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane

Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

Svinjetina u domaćem sečuan sosu

Fileti lososa u sosu od senfa

Krem čorbica od brokolija i praziluka

Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

Prokelj kuvan na pari - zdrav prilog ili obrok

Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona

Omiljeni dodatak za supicu: klasične knedle od griza

Francuski hleb (baget) s dodatkom integralnog speltinog brašna

Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata

Svinjska rebarca iz rerne, u pikantnom sosu

Salata s avokadom i tofu sirom (posno)

Gambori u krem sosu s vinom

Slane palačinke s belim mesom i neutralnom pavlakom

Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake

Odlične zemičke za burgere ili sendviče

Povrće s pirinčem i parmezanom

Marinirani pileći bataci i karabataci, ispečeni u rerni

Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima

Ravioli na kineski način: dim sum

Pikantne rolnice od plavog patlidžana, s mesom i krem sirom

Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

Obrok-salata sa mesom, crvenim kupusom i brokolijem

Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

Rustični hleb s raženim brašnom i semenkama

Bruskete zapečene s pršutom i mocarelom