Šampinjoni pripremljeni na roštiljskom tiganju
Ovi šampinjoni sjajno idu uz piletinu ili grilovan sir!
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g šampinjona srednje velikih
Marinada:
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- 2/3 kašičice soli
- 1/2 kašičice crnog mlevenog bibera
- 1/3 kašičice crvene mlevene paprike
- 1 čen belog luka
- 1 kašika sitno seckanog peršuna
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Šampinjone oprati, osušiti i prerezati na pola. Beli luk sitno iseckati pa glatkom stranom noža zgnječiti u pastu. U posudi izmešati sve sastojke za marinadu, pa dodati prepolovljene šampinjone. Mešati dok se svi šampinjoni fino ne oblože marinadom. Ostaviti u frižider da se mariniraju najmanje pola sata. Šampinjoni će upiti svu marinadu.
Suvi roštilj tiganj dobro ugrejati, zaliti sa 1 kašikom suncokretovog ulja, razmazati papirnatom salvetom, pa onda salvetom pokupiti višak ulja. Sipati šampinjone na tiganj i stalno mešajući pržiti 6-7 minuta. Gotove izvaditi u posudu zajedno sa sokom koji su pustili, poklopiti i neka odstoje 1-2 minuta pre posluživanja. Ako hoćete da poslužite kasnije, onda ih obavezno držite na toplom mestu.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.