≫ 

Slatki i hrskavi makaronsi sa bademima

Otkrijte zašto su makaronsi postali toliko popularni...

  • 0

Sastojci:

- 4 belanca

- 240 g šećera u prahu

- 2 kašičice gorkog kakaa

- 100 g mlevenih badema

- 100 g šećera

Fil:

- 100 ml slatke pavlake

- 200 g čokolade

Priprema:

Najpre odvojte  belanca od žumanaca i ostavite najmanje 5-8 sati na sobnoj temperaturi. Belanca umutiti mikserom. Čim malo zapene, dodajte šećer u tri navrata. Znači dodajte, pa umutite, pa opet dodajte i tako tri puta, dok belance ne postane čvrsto. Bademe izmeljite što sitnije. Sve sastojke koje dodajete prethodno prosejte, jer posle neće imati grudvice i biće bolje za dalju obradu.

Prvo dodajte šećer u prahu. Ne mešajte ništa već odmah dodajte prosejane bademe i na kraju kakao. Sve to lepo silikonskom špatulom promešajte lagano da ne bi izasao vazduh iz belanaca. Okrećite špatulu od dole-nagore kao da preklapate. Mnogo je bitan ovaj korak (lagano mešanje) da ne bi belance splasnulo.

Stavite u vrećicu fil, pa sipajte u silikonske kalupe ili na pek papir. Ostavite ovako neka se suše 1,5 sat. Znaćete da su spremni za pečenje, kada dodirnete makarons ne ostane vam nista na ruci. Dok vam se suše makaronsi, vi uključite rernu na 150 stepeni da se greje i odmah počnite da ih pečete, oko 15 minuta, pa ih lepite sa kremom.

Fil:

Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, pa dodajte čokoladu iseckanu na sitne kockice. Mešajte pavlaku dok vam se otopi čokoada, te kad se ohladi i malo stegne filujte makaronse, pa ih spajajte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA