≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Partizan na krilima Jovanovića savladao Mladost: Crno-beli prekinuli crnu seriju i vratili se na drugo mesto

L. I.

Vreme čitanja: oko 6 min.

Teže nego što se očekivalo

  • 58
FK Partizan - FK Mladost Foto: MN Press/ Marko Metlaš

Fudbaleri Partizana prekinuli su niz od šest utakmice bez pobede, pošto su na domaćem terenu, u okviru 5. kola plej-ofa Superlige Srbije savladali Mladost iz Lučana rezultatom 3:0

Domaći su već u trećem minutu zapretili preko Gajasa Zahida, ali je udarac nekadašnjeg reprezentativca Norveške završio preko gola. Samo dva minuta kasnije, mreža Luganaca se zatresla. Partizan je dobio prekid na nekih 30-ak metara iskosa sa leve strane, loptu je u kazneni prostor poslao Natho, a Saldanja je udarcem iz prve pogodio "malu" mrežu Samčovićevog gola. Ipak, nakon VAR provere gol crno-belih je poništen zbog minimalnog ofsajda u kome se našao brazilski napadač.

Crno-beli su nastavili da pritiskaju rivala, a u 26. minutu mogli su do vođstva. Pokušao je prvo Stojković iz kaznenog prostora, njegov udarac zaustavio je Samčović, da bi u nastavku akcije udarci Severine i Saldanje nili izblokirani.

Raspoloženi Severina je i u 28. minutu zapretio udarcem sa distance, ali je Samčović još jednom bio na visini zadatka.

FK Partizan - FK Mladost Foto: MN Press/ Marko Metlaš

U 30. minutu meča viđena je strašna scena. Naime, posle prekida koji je izveo Bibars Natho, u nameri da izbiju loptu iz kaznenog prostora sudarili su se fudbaleri gostiju Samčović i Joksimović, te je morala da interveniše lekarska ekipa. Nermin Useni je nakon toga napravio dve prinudne izmene, pa su umesto povređenog dvojca na teren ušli Stamenković i Žunić.

Partizan je 10 minuta kasnije zapretio preko Kalulua, da bi u 41. minutu konačno probio bedem gostiju. Saldanja je uputio pas ka Nathu u kaznenom prostoru, Izraelac je odigrao dupli pas sa Kaluluom i rutinski savladao Sašu Stamenkovića.

Gol je proveravan od strane VAR-a jer je bila sumnjiva pozicija Alda Kalulua, ali je krilni napadač Partizana bio "u liniji" pa je glavni sudija meča Predrag Januš pokazao na centar.

Na startu drugog dela Useni je napravio novu izmenu, pa je na teren umesto Bojića poslao Siluea.

Crno-beli su posle dva minuta igre u nastavku mogli da dupliraju prednost preko Saldanje. Brazilac je napravio par poteza sa malog fudbala, da bi u nastavku akcije želeo da provuče loptu ispod Stamenkovića, ali je nekadašnji čuvar mreže Zvezde dobro reagovao i skrenuo je u korner.

Samo pet minuta kasnije Brazilac je imao novu šansu i to stopostotnu. Izveo je domaći tim prekid sa desne strane, lopta je preletela sve u kaznenom prostoru i došla do Saldanje koji je nonšalantno pokušao i nije uspeo da nadmudri Stamenkovića.

FK Partizan - FK Mladost Foto: MN Press/ Marko Metlaš

Ležernost fudbalera Partizana mogla je skupo da ih košta u 61. minutu, kada je posle centaršuta Udovičića pokušao Tumbasević. ali je Aleksandar Jovanović još jednom pokazao klasu i krajnjim naporom skrenuo loptu u korner, iako su je svi na stadionu videli u mreži.

Nađ je nakon toga napravio prvu izmenu, a na terenu se umesto Gajasa Zahida našao Denil Kastiljo.

Lučanci se nisu predavali pa su u 71. minutu još jednom opasno pripretili preko Veličkovića koji je tukao glavom preko prečke.

Dva minuta kasnije crno-beli su imali dobru šansu preko Denila Kastilja koji je oprobao svoj šut sa ivice kaznenog prostora, ali promene rezultata nije bilo.

Mladost je najbliža izjednačenju bila u 76. minutu. Lopta je prevarila kompletnu defanzivnu liniju, Varjačić je pronašao Veličkovića koji iz neposredne blizine nije uspeo da savlada Jovanovića.

I kako to obično u fudbalu, usledila je kazna. Sevnula je kontra Partizana, Stojković je uputio loptu ka Saldanji, a ovaj se namestio na ivici kaznenog prostora i pogodio desni ugao Stamenkovićevog gola.

Konačan rezultat postavio je Samed Baždar, koji je iskoristio veliku grešku Saše Stamenkovića u trećem minutu nadoknade.

Ovom pobedom Partizan se vratio na drugo mesto i sada ima 74 boda na svom kontu, dva više od TSC-a koji je u ranijem terminu savladao Čukarički sa 2:0.

PARTIZAN - MLADOST 3:0 (Bibars Natho 41, Mateuš Saldanja 85/

TOK MEČA

II POLUVREME

90+3. minut - Gooool! Baždar postiže gol posle velike greške Stamenkovića.

90. minut - Igraće se tri minuta sudijske nadoknade

85. minut - Goooool! Crno-beli dupliraju prednost preko Saldanje! Sevnula je kontra Partizana, Brazilac je prihvatio loptu koju mu je uputio Stojković, namestio se i pogodio desni ugao Stamenkovićevog ggola!

83. minut - Dobar pokušaj Saldanje. Umakao je Brazilac čuvarima, tukao iskosa, ali je Stamenković dobro postavljen.

80. minut - Kalulu i Severina napuštaju teren, a poslednjih 10 minuta na terenu će provesti Nikolić i Goh.

75. minut - Stopostotna šansa za Mladost. Lopta je prevarila kompletnu defanzivnu liniju Parnog valjka, stigla do Udovičića koji je ubacio u kazneni prostor, a Veličković iz neposredne brizine nije uspeo da savlada Jovanovića

66. minut - Prvu izmenu pravi i Alber Nađ. Umesto Gajasa Zahida, u igru ulazi Denil Kastiljo.

62. minut - Nova velika prilika za Mladost! Udovičić je centrirao, Tumbasević je odlično šutirao glavom, ali je Aleksandar Jovanović još bolje reagovao i sačuvao svoju mrežu

61. minut - Umalo da Mladost kazni silne promašaje Partizana. Silue je šutirao iz prve izvan kaznenog prostora, međutim Jovanović brani. Od svega samo korner.

60. minut - Žuti karton za igrača Mladosti Pejovića. Neoprezno je startovao na Partizanovog napadača Mateuša Saldanju.

52. minut - Stopostotna šansa za Partizan. Prekid sa desne strane izveo je Natho, lopta je stigla do Saldanje koji je probao petom, ali ponovo Stamenković izlazi kao pobednik.

47. minut - Dobar prodor Saldanje. Pokušao je Brazilac da provuče loptu ispod Stamenkovića, ali od svega samo korner.

46. minut - Pravi Nermin Useni prvu izmenu u drugom delu. Umesto Bojića u igri je Silue.

I POLUVREME

45+6. minut - Završeno je prvo poluvreme.

45. minut - Igraće se još šest minuta u prvom poluvremenu

41. minut - Goooool! Partizan vodi od 41. minuta. Dobra akcija crno-belih, Saldanja je poslao loptu Nathu, Izraelac je odigrao dupli pas sa Kaluluom i rutinski savladao Stamenkovića. Još jednom je intervenisao VAR, ali je ovoga puta sve bilo čisto!

40. minut - Možda i najbolji pokušaj Partizana od početka meča. Pokušao je Kalulu sa nekih 20-ak metara, ali je lopta proletela malo iznad prečke.

30. minut - Užasna scena! Posle prekida Partizana i ubačene lopte Natha, u nameri da izbiju loptu sudarili su se golman Samčović i defanzivac Joksimović. Trener Mladosti Nermin Useni morao je da pravi dvostruku izmenu, pa su umesto povređenih Samčovića i Joksimovića na terenu ušli Stamenković i Žunić.

28. minut - Ponovo je Severina oprobao svoj udarac, ali je Samčović ponovo na visini zadatka.

26. minut - Velika šansa za Partizan! Odbranio je Samčović udarac Stojkovića, da bi u nastavku akcije bili izblokirani udarci Severine i Saldanje.

FK Partizan - FK Mladost Foto: MN Press/ Marko Metlaš

16. minut - Saldanja je prošao po levoj strani i uputio centaršut, ali bez problema za Samčovića.

12. minut - Dobar prodor Natha. Pokušao je Izraelac da podigne loptu i uposli nekog od svojih saigrača, ali je odbrana Mladosti krajnjim naporom otklonila opasnost.

5. minut - Poveli su crno-beli preko Mateuša Saldanje, ali je taj gol poništen zbog ofsajda, posle intervencije iz VAR sobe. Natho je izveo prekid iskosa sa leve strane, poslao nisku loptu ka Saldanji koji je iz prve šutirao i pogodio mrežu, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

3. minut - Prvi pokušaj za crno-bele. Probao je Gajas Zahid sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla preko gola

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI

Partizan: Jovanović - Stojković, Kovačević, Saničanin, Antić - Ovusu, Zahid - Severina, Kalulu, Natho - Saldanja

Mladost Lučani: Samčović - Andrić, Joksimović, Leković - Varjačić, Tumbasević, Pejović, Ćirković, Udovičić - Bojić, Veličković

PRE MEČA

Crno-beli se ne mogu pohvaliti dobrim rezultatima u poslednje vreme, s obzirom na to da u poslednjih šest mečeva ne znaju za pobedu, već imaju čak pet poraza i remi.

U poslednjem kolu, remizirali su sa ekipom Napretka u Kruševcu sa 3:3, a do 80. minuta imali su dva gola zaostatka.

Sa druge strane, ni Mladost nije baš u najboljoj mogućoj formi, jer u poslednjih pet mečeva imaju četiri poraza i trijumf, upravo nad Napretka.

Takođe, treba pomenuti i to da je ovaj susret i te kako bitan za Partizan, koj ivodi veliku bitku za to drugo mesto sa TSC-om, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

(Telegraf.rs)

Video: Napredak za sedam minuta drugim evrogolom slomio Partizan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mickey

    12. maj 2024 | 16:33

    Da li je ovo Partizai kaznjen?Igraju bez publike...

  • miro

    12. maj 2024 | 15:42

    Idemo JSD sa sest buktinja u nove pobede i onda katanac i selidba u domovinu.To vam zeli Srbin sumadinac

  • taifun

    12. maj 2024 | 17:47

    Ovde se nezna koji tim je gori

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA