Sočna torta od jagoda i soka pomorandže
Ukusna i osvežavajuća poslastica...
Sastojci:
Kora:
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 250 g brašna
- 150 ml ulja
- 150 ml isceđenog soka od pomorandže
- malo soli
Preliv:
- 200 g jagoda
- 100 g šećera
Fil:
- 500 g jagoda
- 2 kašike šećera
- 1 kesica želatina (preliv za torte)
- 300 ml slatke pavlake
Priprema:
500 g jagoda razrežite na četvrine (ili polovine) i pospite sa 2 kašike šećera, pa stavite u frižider da puste sok
Preliv:
200 g jagoda propasirajte i dodajte šećer, pa prokuvajte 10 minuta dok se preliv malo ne smanji i stavite ga na hlađenje.
Kora:
Dobro umutite jaja sa šećerom da bude kremasta smesa, te im polagano dodajte ulje, a zatim, sok i na kraju umešajte brašno. Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Kora vam mora biti malo cvršća, zato što se u njega ne dodaje prašak za pecivo. Kada se kora ohladi prerežite je na pola i sredinu namažite ukuvanim prelivom.
Stavite obruč oko torte pa na gornju koru složite jagode u sok koji vam je ostao, dodajte 2-3 kašike vode i prelijte ga preko jagoda da vam se natopi i kora. Skuvajte želatin, po uputstvu na kesici i prelijte preko jagoda. Možete i odstupiti od osnovnog recepta, pa između kora staviti neki beli krem.
(Telegraf.rs)
Torta, šećer, brašno, ulje, sok od pomorandže, so, jagode, želatin, slatka pavlaka
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.