≫ 

Neodoljivi brauni s dve vrste čokolade

Ovo najlakši recept za kolač, koji je omiljena porodična poslastica...

  • 6

Sastojci

- 3 jajeta

- 200 g crne čokolade

- 100 g čokolade za kuvanje

- 160 g putera

- 100 g (tri kašike) šećera

- 3 kašike brašna

- prašak za pecivo

Na pari rastopiti 200 grama čokolade i 160 grama putera. Odvojiti belance od žumanca i belance umutiti, uz dodavanje kašike po kašike šećera. Zatim dodati malo po malo brašna, kao i prašak za pecivo.

Rastopljenu čokoladu i puter ubaciti u masu i lagano kašikom mešati. Iseći čokoladu na sitne kocke i ubaciti u masu. Sačekati 10 minuta da masa odmori.

Podmazati pleh puterom i brašnom, i sipati masu u pleh. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Dekorisati voćem ili sladoledom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duki

    19. septembar 2017 | 13:28

    Zaboravili ste da napisete sta radimo sa zumancima jel idu u kolac ili ne ko zna nek napise?

  • Jelka

    18. septembar 2017 | 15:47

    A zumanca?

  • ceca001

    2. oktobar 2017 | 10:57

    U brauni se ne stavlja prasak za pecivo. Zato izgleda i ima ukus kao patišpanja. On treba da bude socan i lepljiv kolac sa bogatim ukusom cokolade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA